lauantai 16. heinäkuuta 2011

Kokeiluompelua

Ulkona satoi tämän tästä. Aamulla kuvittelin pääseväni iltapäivällä puutarhaa tonkimaan. Yritän kaivella kiivaasti leviävää punaista ruusua tällä kertaa oikein juurineen ylös. En mennyt posti- tai roskalaatikkoa kauemmas kuitenkaan. Satoi. Välillä hiljaisesti, välillä voimakkaasti. Kun aurinko pilkahti ja antoi lupauksen poudasta, tuli seuraavassa hetkessä jo vettä taivaan täydeltä. Eipähän tarvinnut kastella istutuksia.


Aloittelin eilen illalla ompelukokeiluna pikkuista laukkua. Viimeistelin tänään.Sitten ompelin hassun apukassin entisten nojatuolien irtopäällisten keskikappaleista. Käytin kappaleet sellaisenaan. Lisäsin vain vetoketjun ja sangat. Iso kukkaruukku?
 Suurimman osan aikaa käytin pallokangaslaukun kanssa. Kangasta oli senverran niukalti, että piti ripotella vetoketjutaskuja vähän sinne sun tänne paloja yhdistellessä. Ja sitten vielä surautin huolimattomuuksissani toisen sivukappaleen nurja puoli päällepäin. Enkä tietenkään huomannut ennen kuin saumat oli tikattu ja saumurilla huoliteltu. Olen siis purkanut tikin jos toisenkin. Lopulta sain tämänkin päätökseen. Kangasta jäi pikkuinen tilkku, josta sai juuri ja juuri pikkuisen pussin.


Yksi laukku on vielä vähän kesken. Katsotaan, joko huomenna valmis...
Kaipa näille kaikille käyttöä tai vaikka uusi omistaja löytyy.

Muutapa en sitten tänään juuri tehnytkään. Siivoaminen rajoittui keittiöön, kissat tuli syötettyä ja ihmisten ruuankin onnistuin ylikypsentämään.

Kuinka kauan kestää kissan hampaiden vaihtuminen? Metelöivä nuorukainen täyttää neljän kuukauden päästä kaksi ja poskihammasta pukkaa edelleen. En kyllä muista, että kissamummulla olisi aikanaan noin hitaasti hammaskalusto uusiutunut. Tosin siitä on jo niin kauan. Ei ihme, että poikakisu järsii kaikkea, mikä kohdalle sattuu ja varsinkin jalassa olevia villasukkia!

2 kommenttia:

Draffin Bears kirjoitti...

Hi Maina,

You have been busy with making all the bags, they are lovely.

Happy weekend
Hugs
Carolyn

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kivoja laukkuja! Niitähän ei koskaan voi olla liikaa...
Tykkään erityisesti tuon "nojatuolilaukun" kuosista!