sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Mennyt maailma ja nykyinen piha

Päivällä pistäydyimme siskon kanssa suljetulla museoalueella. Alueelle oli pääsy, mutta varsinaisesti tämä torpparien elämästä kertova museo on auki vain kesäaikaan. Silloin pääsee kurkistamaan rakennuksiin sisälle ja saanee oikein opastustakin.

 Ajatella, että 1800-luvun loppupuolella maassamme on asuttu näin! Muutos nykyiseen on valtava  toisin kuin  tuosta ajasta satakunta vuotta taaksepäin.

Lähialueella oli myös nuorempaa "rakennuskantaa", joka liittyy maamme menneisyyteen hieman toisessa merkityksessä.

Iltapäivällä kotona hiekkaa lapioimaan, kun terassi ja kalusteet oli ensin pesty. Pihan säilytyslaatikosta auringonkukansiemenpussin vierestä löytyi puutarhakenkään sullottua hallaharso- ja siivousliinasilppua sekä  runsaasti siemenen kuoria. Eipä jäänyt epäselväksi, kenen pirskeet oli olleet käynnissä. Ketään ei laatikosta löytynyt enää.

Lapioidun hiekan päällee tein  pikkupation. Viimekesän raparperilehdet pääsivät vihdoin käyttöön. Jokohan huomenna aamukahville?


Olipa mukava, lämmin päivä! 

2 kommenttia:

Draffin Bears kirjoitti...

Beautiful photos and I enjoyed seeing your part of the world.
I really love the windmill.

Happy week
Hugs
Carolyn

satunNainen Paula kirjoitti...

Hauskan näköinen tuo pikkupatio! Toivoisin lämpimiä kelejä tällekin suunnalle, ei tarkene vielä pihalla puuhatella! Ja vielä kun sataakin...
*
Käy kurkkaamassa, blogissani on tunnustus mukavan monipuoliselle ja verrattoman vaihtelevalle blogillesi! :o)