maanantai 7. toukokuuta 2012

Munia

Työpaikan pihalle oli ilmestynyt linnun pesä. Sellainen noin paistinpannun kokoinen ja harmailla höyhenillä pehmustettu. Pesässä oli kymmenen sinertävän harmaata pienen kananmunan kokoista munaa. Lintuja ei näkynyt missään koko päivänä. Höh! Ei taida syntyä tipejä. Olisiko ollut sorsan tekele?? Ranta on kuitenkin  aika kaukana!


Pyöräilin sitten iltapäivällä kotiin. Pihaportilla tapasin naapurin, joka arvuutteli minulle korinsa sisältöä. Koppa oli täynnä kananmunia! Rouva oli käynyt eilen erään kanalan yhteydessä olleessa suoramyyntipisteessä ostaen mm. jääkaapillisen munia. Näistä osaa oli  toimittamassa tyttärelleen tuohon muutaman kilometrin päähän. Hän tarjosi minullekin näitä tosi tuoreita kanalan tuotteita. Siinähän sitten keskustelun päätteeksi pyöräilin loppumatkan kotiin taskut täynnä tuotreita kananmunia! Keskityin erityisen hyvin tasapainon pitämiseen.

Onnistuin!

Tuli mieleeni lapsuuden kesät 60-luvulla, kun isän sedän luona oli pikkuinen kanala. Mummun kanssa vierailimme siellä jonkun kerran ja parasta herkkua noilla retkillä oli sokerin kanssa vaahdotettu tosi tuore kananmuna! Sitä syötiin sitten n a u t i s k e l l e n ! En ainakaan toistaiseksi kuitenkaan vaahdottanut noita muistojen makuelämykseksi.
En muuten muista koskaan ennen pyöräilleeni taskut täynnä kananmunia!

3 kommenttia:

Draffin Bears kirjoitti...

Four lovely white eggs.

Happy week
Hugs
Carolyn

Anonyymi kirjoitti...

Hihii... taidan laittaa vaustin (terävällä taitteella) tiukasti päähän ja muistella myös kukko-Kaisaa!

t. Systeri

Unknown kirjoitti...

website is amazing luck
pengobatan utnuk sembuhkan jantung rematik