tiistai 8. kesäkuuta 2010

Hyvin sekalaisia asioita

Auringon paistetta, pyöräilyä, nokkoslättyjä, puutarhan perkausta, kesäkukkien kasvattelua, varmistus uudesta työpaikasta, hyvän makuisia ruokaideoita, kissamummun lääkärikäynti, siivoamista, vähän ompelua, leipomista, sauvakävelyä, kirpparitavaroiden kokoamista, pyykin silitystä, kissojen pesua jne.
Kaikenlaista pientä ja vähän isompaakin on tapahtunut sitten viimeisen postauksen.
Aurinko on siis onneksi paistellut aika mukavasti, vaikka tuuli onkin tehnyt ilman välillä melko koleaksi. Kissamummu on nauttinut auringon lämmöstä valloittamalla terassituolin! Lääkärisetä mittasi silmänpaineet ja hyvin on lääkityksellä pysyneet kunnossa.
Kissat pääsivät suihkuun ja shampoopesuun mummun sotkettua molemmat sankarit parafiiniöljyllä, jolla yritettiin häätää mahaan eksyneitä karvapalloja. Pikkuinen näyttää siltä, ettei pelkkä pesu riitä, silitys kuuluu myös asiaan! No, ihan pelkällä harjalla sitten silittelin.


Kaappeihin on kertynyt oudon paljon tavaraa, jonka olemassaoloa en edes muistanut, joten laatikoihin ja kiertoon! Nyt vaan pitäisi löytää sopiva foorumi asian toteuttamiseksi! Osa "löydöistä" päätyi kyllä suoraan jätteenkäsittelylaitoksen huomaan.

Puutarhan perkaus johti lätynpaistoon, koska löytyi niin maukkaita nokkosenpoikasia, ettei niitä voinut jättää hyödyntämättä! Mutta miten hyödyntäisi saunavihdankokoisen oreganopuskan, jonka kasvun voi paljaalla silmällä melkein nähdä? On pizzamaustetta kerrakseen!
Samalla piti harvennella tiheäksi äityneitä perennalajeja, kuten kurjenmiekkaa. Osan siitä varasi naapuri viedäkseen loppukuusta kesäpaikalleen. Muutaman isovarpaan vahvuisen juurakon vein siskon kanssa meille täysin tuntemattomaksi jääneen isosedän haudalle. Hän oli kuollut jo kymmenisen vuotta ennen meidän syntymäämme. Mutta, jos veljeensä, eli meidän pappaan, oli tullut, oli varmaankin hyvä tyyppi! Pappa ainakin oli. Muistokivi on jostain kumman syystä edelleen kotikunnan kirkkomaalla, vaikkei sitä meidän lisäksi kukaan taida hoitaakaan!
Samalla käynnillä kierrettiin sitten muidenkin sukulaisten haudat katsastamassa ja nyppimässä kuivat kukat pois toistaiseksi hengissä kituvista äitienpäiväruusuista. Pois lähtiessämme törmäsimme hyvin persoonalliseen "kukkalaitteeseen".

Se on kuvassa toinen "puska" vasemmalta ja se heilutti korviaan ja nyrpisteli nenäänsä ohi kulkiessamme. Oli aika pikkuinen kaveri vielä. Ympäristössä oli kyllä tarjolla monenlaista salaattia hyvän kasvun tueksi!

1 kommentti:

E ja kumppanit kirjoitti...

Hei tähänhän mun piti jo aiemmin kommenoida, mutta en näemmä muistanut. :)

Hieno "puska-jänis" alimmassa kuvassa! :) Ja onnittelut uudesta työstä!

Karvoista piti sen verran sanoa, että jos on karvaongelmia (toivottavasti Töpseli ei peri äitinsä karvamahaa, tai karvapallomahaa paremminkin), kannattaa kokeilla ananasmehua. Se tosin harvemmin menee vapaaehtoisesti alas. Ruokaöljyn lisäämistä kissanruokaan kans voi kokeilla. En tiedä, oliko uusia vinkkejä, mutta olipa kuitenkin. :)