sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Kävin ulkona joulunpyhinä

25.12.2010
Joulupäivän aamulenkillä oli   r a  u h a l l i s t a! Hiihtoladuille oli tehty hyvät pohjat metsään, ladut oli vielä ajamatta vaikka siellä oli jo enemmän lunta kuin huonoimpina talvina koskaan. 


 Joku oli hiihtänyt jäällä, joku toinen kävellyt. Minä tyydyin katselemaan rannalta ja kuuntelemaan hiljaisuutta. Mainio lenkkikeli paukkupakkasten jälkeen. Kamera ei sattunut mukaan ja tämän kuvan ottamisen jälkeen kovanonnen  puhelimeni ilmoitti akun loppuneen! Se siitä.


 
26.12.2010
 Tässä on toinen kohde, joka piti ikuistamani joulupäivän aamulenkillä. 
Ei talvikunnossa-
pitoa
lukee lisäkilvessä. Aprikoin, kumpi olikaan ilmoituksen tarkoitus: kevyen liikenteen väylää ei pidetä talvikunnossa (= lumisena) vai että ko. reittiä ei pidetä talvella missään kunnossa??? Suomen kieli on mielenkiintoista. Merkitys muuttuu painotuksesta riippuen.
Joulupäivänaamuna se ei tosiaankaan ollut talvikunnossa, vaan aurattu sieläksi ja olisiko ollut vielä hiekoitettukin. Oikein helposti kuljettavissa siis.
Ei kovin talvinen kunto.

Tapaninpäivän aamuna reitti sen sijaan oli kuvan mukaisessa talvikunnossa. Aamuisen pyryn jälkeen paksu hanki peitti eilisen aurauksen jäljet. Vain aamuinen koiranpissattaja oli ehtinyt ennen minua. 
Mainio talvikunto siis!



Aamupyryn jälkeen kulkeminen oli yhtä "pehmeää" kuin taannoin syksyisellä karpalosuolla. Nostan, siirrän,  lasken... ja sama toisella jalalla. Tätä toistaen viitisen kilometriä saattaa huomenna tuntua jaloissa!

Kaunista, puhdasta lunta. Hiljaista ja rauhallista.

 Joku muukin ollut "joulukuusimetsikössä" liikkeellä aamun valjetessa.





 Oravankin näin (tuolla puussa räksättää). Kuvassa ei juuri erotu.



 Ja muutama fasaani eksyi samalle polulle. Nopsasti antoivat tietä lähestyttäessä. Jotakin huutelivat mennessään.

Aamuhämärissä on mukava liikkua katsellen ihmisten talven pimeyteen virittämiä valoja. Kirkkaita sekä oikein kirkkaita ledejä, punaisia, sinisiä... Onneksi ei enää kovin usein törmää niihin takavuosien kirjaviin vilkkuvaloihin. Tai kai niistäkin joku tykkää. Kuten noista sinisistä, jotka minun silmääni eivät näy kauniina.
 Voihan sitä laittaa talonsa koristeeksi vaikka sinisen enkelin! Varmaan omasta mielestään ihan kiva. Mä ihmettelin!

Kuvassa näyttää aika kesyltä (puhelimen kamera on pahempi kuin surkea), oikeasti väri oli erittäin kirkas "sähkönsininen".

Mummulassa on vain vähän lämpimän valkoista sähkövaloa ja muutama kynttilälyhty. Niistä mummulan väki tykkää. Ei kuvia.

2 kommenttia:

AwaludinUser kirjoitti...

i'm like for website after reading all in the page
obat penghilang benjolan di testis tradisional

abieuser kirjoitti...

a very interesting information, with this insight we are getting, thanks a lot for various information

pengobatan untuk sembuhkan rabun jauh,obat penetral asam lambung tinggi tradisional,obat gondok,obat penghilang benjolan di bibir vagina tradisional,cara menurunkan berat badan tanpa diet ketat,obat penyakit anemia aplastik tradisional,pengobatan untuk sembuhkan tbc kelenjar,pengobatan untuk sembuhkan infeksi saluran kemih,cara mengobati peradangan pada sendi lutut,cara menyembuhkan prostatitis akut dan kronis,obat penghilang mioma uteri tradisional,obat penghilang jerawat di punggung dan dada tradisional,cara menghilangkanbenjolan di leher sebelah kanan,obat penggumpalan darah di kepala tradisional,obat penghancur tumor di tulang tradisional,obat penghilang benjolan di kepala tradisional,obat penghilang abses payudara tradisional,cara jitu membersihkan jerawat batu pada wajah,cara jitu atasi kulit kering dan kasar pada wajah,cara jitu membersihkan komedo membandel pada wajah,cara ampuh mengatasi minyak berlebihan pada wajah,cara alami mengelupas sel kulit mati pada wajah,suplemen alami untuk menghaluskan kulit wajah,cara mengatasi warn kulit tidak merata,cara alami membersihkan melasma di wajah,omultivitamin untuk mencegah penuaan dini,multivitamin untuk mencerahkan wajah kusam,multivitamin pengencang wajah kendur