maanantai 25. huhtikuuta 2011

Juustokakkuakin riitti pääsiäisenä !


Ensin kerätään kaapeista kaikki puolityhjät keksi- ja pikkuleipärasiat. Tyhjennetään sisältö (vajaa litra) kulhoon ja jauhetaan muruiksi. Muruseokseen voisulaa (tai voirypsiöljyseosta) vajaa dl. Sekoitetaan ja painellaan irtopohjavuokaan.  Sitten tehdään täyte uunin kuumentuessa 175 asteeseen.
Täyte:
3 kananmunaa
4 rkl sokeria
vatkataan vaahdoksi

purkillinen mascarponea (olikohan 250g)
yhtä paljon raejuustoa
sitruunan mehua n. ½ dl
1 tl vaniljasokeria
sekoitetaan keskenään ja lopuksi lisätään munavaahto pienissä erissä
Kaadetaan murupohjan päälle ja paistetaan puolisen tuntia.

Sillä aikaa sekoitetaan 2 dl turkkilaista jugurttia (kermaviilikin käy ja creme fraische), reilu ruokalusikallinen sokeria ja tl vaniljasokeria.

Puolen tunnin paistamisen jälkeen otetaan kakku uunista jäähtymään vähintään 15-20 min. (ja paistetaan vaikka välillä pellillinen pullaa tms.). Kaadetaan jugurttiseos päälle ja laitetaan uuniin vielä muutamaksi (lue 5-10) minuutiksi. Jäähdytetään sitten muutaman tunnin ajan ja laitetaan jääkaappiin, josta voi käydä napsimassa ja nostaa välillä kunnon kimpaleen lautaselle kahvikupposen seuraksi. On meinaan hyvää!!! Maistui kaverillekin.

Välillä tietysti mummulassa käytiin jatkamassa pihan tonkimista talikolla ja lapiolla. Sää oli loistava! Nyt on pienen perunamaan verran nostettu kevätkaihoa, alpia, ruusun juuria ym. ja kannettu kompostoitumaan. Vielä ei tarkkaa suunnitelmaa siitä, mitä tilalle. Alkaa olla monta kakkosvaihtoehtoa, muttei yhtään ykköstä. No mummulan kesä on vasta tulossa.....

Ei kommentteja: