lauantai 22. lokakuuta 2011

Laiskaa leipää ja gluteeniton maustekakku

... ja jotain muutakin pientä.


Aamulla  vaalea leipä oli vähissä, joten jauhopussin kimppuun vaan. Sämpyläjauhot, kuivahiiva, suola (nykyään lääkärin määräyksestä PALJON enemmän kuin ennen), ripaus sokeria, auringonkukan- ja seesaminsiemeniä kulhoon ja sekaisin. Joukkoon lämmintä vettä ja loraus öljyä ja sekoittamista haarukkavatkaimella edelleen. Pari vuokaa rasvaiseksi sisäpuolelta (hups, mieluimmin ei päältä) ja taikinat vuokiin nousemaan. Muumimammaliina päälle ja uuniin sitten, kun taikina alkaa pyrkiä vuoan reunojen tasalle.

Leipien paistuessa tuoksuvaa maustekakkutaikinaa tekemään. Tällä kertaa gluteenittomista jauhoista. Leipomiskokemukset gluteenittomana ovat niin rajalliset, että onnistuminen vähän jännitti. Pussin kyljessä olevaa ohjetta kun piti  sovellella. Ainakin tuotos näyttää mielestäni hyvältä. Myöhemmin saan varmaan myös makukommentit.
Aikaisemmin tällä lomaviikolla tuli myös kärrättyä jokunen kottikärryllinen multaa ja hiekkaa sekä tyhjennettyä pari lehtikompostia. Olipa syntynyt muhevaa multaa  (ja useita valkoisia toukkia löytyi talvilevolta). 
Samalla oli mukava nauttia kauniista, aurinkoisesta syyspäivästä. Vielä tarkeni nauttia kahvitkin ulkona :)


Huominen vielä ja sitten onkin tämän syksyn lomat pidetty.

1 kommentti:

Draffin Bears kirjoitti...

The cake looks delicious.
Hope that you are enjoying the weekend

Hugs
Carolyn