sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kevättä, puutarhaa ja naisenergiaa!

Jippii! Lämpömittari näytti tänään 16,5 talon viileällä puolella ikkunan ULKOPUOLELLA! Kevättä, kevättä... Aamulla fillarilla nautiskellen 27 kilometriä. Hassua, että tuo lenkki oli ihan tasakilsat. Liikkeellä myös juoksijoita, rullaluistelijoita ja - hiihtäjiä, kävelijöitä sauvoen tai ilman sekä tietysti meitä pyöräilijöitä. Auringonpaiste sai selvästi ihmiset liikkeelle omille lenkeilleen. Pyöräilyn jälkeen pihahommiin - eihän näin kaunista ilmaa voi tuhlata sisällä notkumiseen (vaikka olisihan noita huushollihommia riittänyt sisälläkin).

Lumet on pihasta poissa ja krookukset kukassa. Pensaissa valtavat silmut.








Terassilaudoilla vipelsi erilaisia hyönteisiä.








Kaksi "riuskaa" naista, naapuri ja minä, kaivoimme kiusallisen suuren rusokuusaman juurakon maasta. Oli kirveelläkin töitä. Juuret olivat sitkeät ja luvattoman paksut. Osa jäi maahan, kun eivät suostuneet nousemaan lapio-rautakanki- käsittelystä huolimatta.


Ei tuo nyt niin isolta näytä. Ei tosin ollut mahtua kottikärryihin. Vaikka oksat oli napsittu sivuun siistiin pinoon.



 Kuusama on ollut kaunis kukkiessaan vaaleanpunaisin kukin ja kypsyttäessään oranssinpunaiset marjat (tosin myrkylliset). Muutaman vuoden ajan se on saanut oksilleen jonkun kummallisen härmän ja näyttänyt kaikkea muuta kuin kauniilta. Puska on leikattu alas monena keväänä, sillä seurauksella, että kanto oli turhan  suuri ja siitä sojottavat oksat muodostivat tiheän risukon. Kun lisäksi naapurissa asuu pikkulapsia, päätimme poistaa moisen rumiluksen. Tulipa selittelyä. Mutta, kun minusta on aina niin kiusallista tuhota puutarhan kasveja. Paitsi se kaamea humala, joka oli vallata koko pihan viime kesänä. Suihkin vielä tänäänkin rounduppia, sillä enimmäkseen lahon juurakon reunassa oli jotakin VIHREÄÄ. Sille juurakolle en viime syksynä mahtanut mitään. Olisi pitää purkaa ilmeisesti puoli terassia, kun juuret levisivät laajalle alueelle.


Tuota noin. Huomenna olisi työpäivä. Pääsenköhan sängystä ylös? On venytelty.


Päivän kissat:

1 kommentti:

Draffin Bears kirjoitti...

I love your pretty Spring flowers and seeing all your photos.

Happy week
Hugs
Carolyn