sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kevättä, puutarhaa ja naisenergiaa!

Jippii! Lämpömittari näytti tänään 16,5 talon viileällä puolella ikkunan ULKOPUOLELLA! Kevättä, kevättä... Aamulla fillarilla nautiskellen 27 kilometriä. Hassua, että tuo lenkki oli ihan tasakilsat. Liikkeellä myös juoksijoita, rullaluistelijoita ja - hiihtäjiä, kävelijöitä sauvoen tai ilman sekä tietysti meitä pyöräilijöitä. Auringonpaiste sai selvästi ihmiset liikkeelle omille lenkeilleen. Pyöräilyn jälkeen pihahommiin - eihän näin kaunista ilmaa voi tuhlata sisällä notkumiseen (vaikka olisihan noita huushollihommia riittänyt sisälläkin).

Lumet on pihasta poissa ja krookukset kukassa. Pensaissa valtavat silmut.
Terassilaudoilla vipelsi erilaisia hyönteisiä.
Kaksi "riuskaa" naista, naapuri ja minä, kaivoimme kiusallisen suuren rusokuusaman juurakon maasta. Oli kirveelläkin töitä. Juuret olivat sitkeät ja luvattoman paksut. Osa jäi maahan, kun eivät suostuneet nousemaan lapio-rautakanki- käsittelystä huolimatta.


Ei tuo nyt niin isolta näytä. Ei tosin ollut mahtua kottikärryihin. Vaikka oksat oli napsittu sivuun siistiin pinoon. Kuusama on ollut kaunis kukkiessaan vaaleanpunaisin kukin ja kypsyttäessään oranssinpunaiset marjat (tosin myrkylliset). Muutaman vuoden ajan se on saanut oksilleen jonkun kummallisen härmän ja näyttänyt kaikkea muuta kuin kauniilta. Puska on leikattu alas monena keväänä, sillä seurauksella, että kanto oli turhan  suuri ja siitä sojottavat oksat muodostivat tiheän risukon. Kun lisäksi naapurissa asuu pikkulapsia, päätimme poistaa moisen rumiluksen. Tulipa selittelyä. Mutta, kun minusta on aina niin kiusallista tuhota puutarhan kasveja. Paitsi se kaamea humala, joka oli vallata koko pihan viime kesänä. Suihkin vielä tänäänkin rounduppia, sillä enimmäkseen lahon juurakon reunassa oli jotakin VIHREÄÄ. Sille juurakolle en viime syksynä mahtanut mitään. Olisi pitää purkaa ilmeisesti puoli terassia, kun juuret levisivät laajalle alueelle.


Tuota noin. Huomenna olisi työpäivä. Pääsenköhan sängystä ylös? On venytelty.


Päivän kissat:

2 kommenttia:

Draffin Bears kirjoitti...

I love your pretty Spring flowers and seeing all your photos.

Happy week
Hugs
Carolyn

sapnudin15 kirjoitti...

hard to believe I am very happy to be joined commented here, it makes an experience for me obiyudin

cara menyembuhkan benjolan di kelopak mana,obat tbc tradisional,obat penghilang gondok beracun tradisional,pengobatan untuk sembuhkan hepatitis c,obat penghilang nyeri otot dan sendi tradisional,pengobatan untuk sembuhkan sirosis hati,pengobatan tradisional kanker serviks stadium 1-4,cara menyembuhkan syaraf kejepit di leher,pengobatan untuk sembuhkan radang paru-paru (pneumonia),obat pembersih flek paru-paru tradisional,pengobatan untuk sembuhkan mata glaukoma,obat pengering luka diabetes tradisional,obat penyubur rahim agar cepat hamil tradisional,pengobatan untuk sembuhkan turun berok,pengobatan untuk sembuhkan epilepsi,obat pengahancur lemak dalam darah tradisional,obat pencegah tulang keropos tradisional,obat penghilang bekas koreng tradisional,obat pereda kolesterol tinggi tradisional,obat pereda nyeri ambeien tradisional,obat pereda asam urat tradisional,pengobatan tradisional kanker endometrium,pengobatan tradisional tumor mamae,cara menghilangkan kadas dan kurap,pengobatan tradisional kanker kelenjar getah bening (limfoma),obat penyumbatan tuba falopi tradisional,pengobatan tradisional radang usus buntu (apendisitis),cara menjagha kolesterol agar tetap stabil,bahaya penyakit radang panggul,bahaya penyakit mani encer,cara menurunkan ldl dan meningkatkan hdl,cara menyembuhkan perlemakan hati,efeksamping mengonsumsi obat anti tbc,cara cepat menurunkan berat badan setelah melahirkan,cara alami agar rambut hitam dan berkilau,cara alami menyembuhkan campak,cara cepat menurunkan kolesterol dan trigliserida tinggi,cara menyembuhkan gatal pada selangkangan,cara alami mengobati keputihan abnormal,pengobatan herbal penyakit parkinson,obat kista tiroid tanpa oeprasi,obat kurap herbal,obat penyempitan tulang belakang herbal