sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Kuvataidetta ja musiikillinen ympäristö

Lauantaina siskon kanssa aamubussilla pääkaupunkiin. Kävimme katsastamassa Arjen sankarit - näyttelyn.  Onneksi ei jäänyt viiimetippaan. Näyttely sulkeutuu vasta tänään, näillä minuuteilla. Jonotimme pääsylippuja lähes puoli tuntia aamulla. Moni muukin oli liikkeellä lauantaiaamupäivällä. Oli ehdottomasti katsomisen arvoinen kokonaisuus 1800-luvun loppupuolen naturalistisesta taiteesta. Jo näyttelyn ripustus oli taideteos sinänsä.
Ateneumista piipahdimme upouuteen musiikkitaloon avoimien ovien päivän viime minuuteilla vielä katselemaan tätä ihmettä ja kuuntelemaan sekä talon esittelyä että otoksen talon aulassa esittelypäivänä annetuista musiikkiesityksistä. Onhan se hyvä tietää jo ennakkoon sitten minne on menossa, jos ja kun jokin mielenkiintoinen tapahtuma saa liikkeelle tuohon suuntaan. Ei sitten maalainen ole aivan eksyksissä!
Musiikkitalosta jatkettiin matkaa kadun yli Kansallismuseoon ja vihdoinkin jo kauan suunnitelmissa olleeseen nukkekotinäyttelyyn.
Sieltä tullessa jalat vaikuttivat jo oudon painavilta. Onneksi Kamppiin ei ollut pitkä matka ja kotiseudulle lähtevää bussiakaan ei tarvinnut kauan odotella.
Matkalla jo meinasi väsy yllättää ja lopulta se vei voiton, kun oli kotona saanut ruuan lautaselta vatsaansa. Helsingissä tuli nautituksi vain tosi vaatimaton lounaan korvike. Kokemus on osoittanut, että normiruokailun jälkeen ei sitten enää mitään jaksakaan. Joten pienessä nälässä pysyy pirteämpänä. Ehkä.
Kuvataiteesta kirjoittelin, mutta ainuttakaan kuvaa en laittanut. Linkeistä luulisin löytyvän.

Ei kommentteja: