torstai 13. toukokuuta 2010

Kesä tuli ja flunssa ja saunaan uusi väri

Ihanaa! Kesä on vihdoin antanut merkkejä. Eilen oli tosi lämmin piiitkästä aikaa. Siispä päätin tänään, että saunatilojen uudistaminen saadaan lähiaikoina loppuun. Olen odotellut lämpimiä ulkokelejä, koska lauteet pitää kantaa ulos pestäväksi ja hiottavaksi. Tänään sen tein, kun en alkavan flunssan vuoksi jaksanut lähteä suunnittelemalleni fillarilenkillekään. Kurkku on kipeä ja nuhakin ilmoittelee olemassaolostaan. Lauteet ovat siis kannettu takapihan terassille ja vielä toistaiseksi pesemättöminä mutta sauna on "värjätty".

Kylläpä säikähdin, kun avasin sävytysainepurkin.

Väri piti olla pähkinän ruskea! Tämähän on SINISTÄ! Ajattelin, että VOIHAN se seinässä muuttua ruskeaksi.

Ja näinhän siinä kävi. Täsmälleen oikea ruskea väri. 
Saunahaamukin näyttää yrittävän kuvaan oikealla lymyten.

Tuli Halpa Saunaremppa. 2,7 litraa sävytettyä saunasuojaa maksoi reilut parikymmppiä. Sävytys tuli kaupan päälle, koska myyjäpoika ei saanut valitsemaani toisen merkkistä  suoja-ainetta sävytettyä. Lupasi sitten tänän pari euroa kalliimpaan sävytyksen perusmössön hinnalla. Kiitos. Reilu kymppi upposi sitten vielä lauteille tarkoitettuun laudebalsamiin.
Parisängynkokoisen saunan seiniin ja kattoon riitti noin puolet seinäsuojapurkin sisällöstä. Ehkä sudin vielä toisen kerroksen (paitsi kattoon, se oli hankala homma). Ai että mistä tiedän saunan olevan parisängyn kokoisen? En ole koskaan sinne parisänkyä vienyt. Vaikka olisihan se ehkä mukavaa heittää löylyä ja kääntää sängyssä kylkeä!
Ei sentään. Mutta levitin saunan upouusien lattialaattojen suojaksi halkaisemani muovipussin, jossa olin aikanaan tuonut kotiin yhden patjan. Siitä tuli juuri sopiva seinästä seinään ulottuva suojamuovi.

Seuraavaksi lauteiden kimppuun puhdistuksen jälkeen niiden suojaksi hankitun aineen voimin. Huomenna. On vapaapäivä.

Ei kommentteja: