tiistai 27. heinäkuuta 2010

Turistina tutuilla kulmilla

Tänään tein ystäväni kanssa viimeisten lomapäivien kunniaksi "turistikierroksen" tutuilla nurkilla. Poljimme helteisessä kaupungissa historialliseen museoon katsomaan näyttelyä kotikaupungin käsityöläismenneisyydestä. Oli mielenkiintoinen juttu! Sekin. Harmi, ettei kunnon turistin tapaan tullut kameraa mukaan. Oheisen kuvan lainasin museon esittelysivulta.


Monenlaista käsityöläisammatinharjoittajaa on vuosisatojen aikana kaupungissa vaikuttanut. Samalla sai tutustua muutenkin menneen maailman ilmapiiriin.

Historiallisesta museosta jatkoimme jonkin matkan päässä sijaitsevaan kotimuseoon tutustumaan noin puolentoistasadan vuoden takaiseen herrasväen tapaan asua kaupungin keskustassa. Paitsi hienoja huoneita, huonekaluja ja aikakauden tarve-esineitä, esillä oli myös vanha nukkekoti! Tai oikeastaan kaappi, jonne oli sisustettu pikkuruiset huoneet nukkeleikkejä varten.


Kuvassa  pohdimme ystäväni kanssa, minne suuntaisimme syömään. Ei vaan... tuo kuva on kopio museon omasta postikortista. Ylempi kuva on lainattu museon nettisivulta. Kun ei sitä kameraa tullut mukaan!
Jaa-a! Yli kolme tuntia meni mukavasti paikallishistorian parissa. Nälkä kurni mahassa ja kolmenkympin helle helli (!) meitä muistuttaen juomisen tarpeestakin.
Niinpä suunnistimme syömään pienet "pesuvadilliset" salaattia paikalliseen kahvilaan.Nam! Jälkiruuaksi vielä "Pikkupariisit". Kiitos vielä kerran makunautinnon tarjoamisesta, ystäväni!

Miten sitä helposti tuleekin kierreltyä maailmalla erilaisissa museoissa ja näyttelyissä, mutta lähimpänä olevat jäävät vieraiksi! Tämänhän voisi ottaa tavaksi. Koluaisi kaikki lähikaupunkien historialliset-, taide-, koti-, ym. museot kuin matkailija ikään.

Tiistaipäivä meni mukavasti lähes iltaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut tämän sotkun selvittely

Työtilani on jotenkin päässyt ryöstäytymään ja leviämään. Aloitin aamulla (oikeastaan saamalla aikaan lisää epäjärjestystä) ja operaatio jatkuu huomenaamulla (kun lämpötila on vielä alle 30).
Nalleturkisten käsittely on tauolla (eli kasassa tuossa kaapin päällä), ei oikein helteessä innosta.

Ei kommentteja: