maanantai 1. marraskuuta 2010

Mummukissa lääkärissä
Mummukissalla on silmänpainetauti. Sitä on hoidettu jo monta vuotta silmätipoilla. 3-4 kuukauden välein käydään eläinlääkärin luona mittauttamassa paineet. Tänään oli se päivä. Menimme tutulle mutta uusitulle lääkäriasemalla. Kissaa jännitti selvästi. Kuljetuskopasta ei halunnut poistua ollenkaan. Lääkärikin oli aivan uusi, sillä "omalle lääkärille" ei lähipäivinä ollut aikoja tarjolla.
Tämä uusi lääkäri otti ystävällisesti vastaan. Tarkisti korvat, kuunteli keuhkot, paineli vatsaa ja katsoi suuhunkin vielä kysellen samalla kisun vointia ja kuntoa. Suusta löytyi hiukan ientulehdusta ja takahampaisiin oli ilmestynyt vähän hammaskiveä. Saimme hoito-ohjeet. Desinfioivaa tahnaa pumpulipuikolla ikeniin (helppo juttu !?!?!)ja hampaiden harjausta edelleen. Jos vaiva jatkuu, otetaan uudelleen yhteyttä. Ostettiinpa mukaan vielä hammaskiveä ehkäisevää ruokaakin (aika arvokasta).
Silmänpaineet mitattiin lopuksi. Olivat kunnossa. Tippahoito jatkuu ja kontrolli taas 3-4 kuukauden päähän.
Ajattelin kotiipäin ajellessamme, että varasin ajan silmänpaineen mittaukseen, mutta samalla lääkäri tutki koko kissan ja kartoitti mummelin voinnin ja siinä tapahtuneet mahdolliset muutokset sitten edellisen käynnin.
Jos minulla olisi silmänpainetauti ja varaisin ajan lääkärille, mitkähän tutkimukset minulle tehtäisiin?

Ei kommentteja: