torstai 4. marraskuuta 2010

Puhekieltoviikon puuhia

Huomenna kokeilemaan, joko ääni kestää. Takana on "hiljainen viikko". Toivottavasti ei enää tarvitse käheyden kanssa taistella tänä syksynä (tai mieluummin enää koskaan).

Kaikennäköistä on viikon aikana mummulassa puuhailtu yskimisen, niistämisen ym. lomassa ja enimmäkseen ilman ääntä.
Kävelyreitiltä lähimetsästä. Kuusikossa oli SYNKKÄÄ! Polun varrella oli mielenkiintoinen paikka. Useita lehtipuita, enimmäkseen koivuja kallistuneena kohti maata. Liekö keskellä vaikka AARRE? Erikoisen näköinen ilmiö, kun kaikki puut näyttivät kumartuneen kuin likinäköiset kurkistamaan maassa olevaa jotakin.
Puut olivat jo lähes lehdettömiä ja yleisvaikutelma hmmm... harmaa.
Monta kirjaakin tuli luettua. Kiitos siskon ja lähikirjaston. Nämä ovat siskon kirjastosta.
Näiden kirjojen maailmaan uppoutuen tein samalla lukiessani paksusta langasta kuohkean ja taatusti lämpimän SUUREN huivin. Lanka oli hankittu ties koska johonkin tarkoitukseen, josta en enää ole lainkaan varma. Taisi olla ostettu jonkin huovutetun villan "liitteeksi". Siitä huovutuksestakin tuli aikanaan jotakin aivan muuta kuin alunperin oli tarkoitus.

Lainalasten nukensänkyyn ompelin patjanpäällisen, täkin ja tyynyn sekä näihin sopivat pussilakanan ja tyynyliinan. Toivottavasti sopivat. Kangasvarasto sisälsi enimmäkseen tummia ja ei-niin-lapsellisia kankaita. Entiset vuodevaatteet olivat kadonneet ties mihin, joten tyhjää paremmat nämäkin. Uskoisin, että kelpaavat.

Pussilakanana on uudelleen tuunattu tyynypussi, josta täytteet on käytetty muuhun tarkoitukseen aiemmin.

Kirpputorilla piipahdin odottaessani suutarin korjaavan lempilaukkuni. Sieltä löytyi yksi "Ludwig". Hinta oli vähemmän kuin halpa, joten ostin pois ja uskoin puhdistamalla saavani sen siistiksi. Kuppi oli maalattu sisäpuolelta. Maali oli jo osittain lähtenyt ja kevyesti raaputtamalla näytti lähtevän lisääkin.


  Ennen                                                                     ....  jälkeen.

Nyt on noita "viilikuppeja" neljä saman kokoista ja muutamia pienempiä tai isompia.

Eikä tässä vielä kaikki, mutta lisää kerron myöhemmin tai sitten en.

Ei kommentteja: