sunnuntai 21. elokuuta 2011

Kirpparilta perjantaina

Meillä on nyt ihanan vanhanaikainen talousvaaka! Vankkaa saksalaista laatua ja yhtä tarkka kuin Prisman hedelmävaaka (banaanit painoivat molemmissa 850 g). Lisäksi löytyi vielä kaksi nallevuokaa "nallemummulaan"! Vuokien vieressä aiemmin hankituilla lauantaina paistetut yrttisämpylät. Samoja nallenpalleroita näyttävät olevan. Vielä, kun kirpparilla oli puolenhinnan päivät, sai vitosesta vaihtorahaakin.

Sämpylöihin ujuttelin kaikkea mahdollista kaapista löytyvää yrttiä mausteeksi. Uuden sadon alta vanhat purkit käytetään nyt tyhjäksi. Maistuvat hyvältä. Myös pehmeän sosekeiton seurana.


Soppaan upposivat pussinpohjan perunat, kesäkurpitsa, muutama porkkana ja kesäsipuli. Ja maun kruunasi tölkillinen kunnon kuohukermaa. Ei siis varsinaisesti mitään kevytruokaa. Yrttisämpylätaikinan loput paistoin uunivuoassa litteäksi rieskaksi.

Tämäkin odotteli ruokaa. Täysin väärässä paikassa. Ruokapöydällä. Mahtavat nuo kissat ihmetellä, kun ensin napataan valokuva ja sitten nostetaan pöydältä alas.


Sunnuntaiaamuna syntyneet pari pussukkaa. Paikkasin ensin kesäkassin pohjan. Kassiparka oli luiskahtanut viime viikolla työmatkaa polkiessa pinnojen väliin ja saanut pikku reiän. Paikkausta varten etsin sopivaa kankaanpalaa ja kankaanpalojanhan kyllä meiltä löytyi. Ensin nuo, jotka herättivät pussukkaideat ja sitten se paikkapala. Paikkauksen jälkeen oli siis ihan pakko ommella. Vasta jälkeenpäin tuli mieleen, että olisi kannattanut silittää tuo oranssi tilkku ensin. Nyt lienee mahdotonta ja kankaassa on kamalat laskokset!! Taidan kastella ja tunkea jonkun pallon sinne sisälle. Oikenisivatkohan rypyt? Enkä edes tiedä, mitä ihmettä noilla pusseilla tekisinkään.
Ehkä joku toinen tarvitsisi?Uusi, mukava viikko alkakoon!

Ei kommentteja: