tiistai 9. maaliskuuta 2010

Nelmin takki ja muuta mukavaa

Maaliskuu ja talvi jatkuu. Nukkekodin Nelmi sai lämpimän mutta keväisen aurinkoisen värisen villatakin. Kyllä nyt kelpaa hänen istuskella "mökkinsä" terassilla. Nukkekodissa olisikin seuraava projekti odottelemassa.  Kylpyhuone on ainoa paikka, joka alkaa olla kunnossa. Makuuhuoneeseen olen tehnyt sängyn ja keittiössä on oikein valmiina ostettu ruokailuryhmä. Keittiökaapit odottelevat vielä asennustaan pienen parantelun jälkeen. Sarana-asennus ei oikein onnistunut.

Nelmi-mummu muutti nukkekotiin viime keväänä. Pään ja kädet muovailin  cernit-massasta. Vartalon tukena on askartelunorkkoa. Sen avulla saa mukavasti asentoa muuteltua. Kevään tullen Nelmi siirtyy varmaan puuhailemaan puutarhaansa. Tämä olikin ensimmäinen vanhaksi mummuksi tehty nukke. Aikaisemmat, isot ja pienet ovat olleet vähän nuorempaa ikäluokkaa muistuttavia. 
Profiilissa oleva omakuva (josta minua ei kyllä taida tunnistaa) on sitten toinen mummelia muistuttava. Hän on Nelmiin verrattuna tosi jättiläinen. Hän elää vaihtelevan vilkasta käsinukke-elämää.


Nelmillä on kotinsa yläkerrassa lastenlapsille varattu huone. Lapsia en vielä ole siellä tosin nähnyt. Kunhan tulen hankkineeksi taas sopivaa askartelumassaa, saattaa joku ipana ilmestyäkin mummun kaveriksi. 


Kevättä odotellessa Nelmi hankki pihalle uudet "kivi" - laatat.
Pihalaatat odottelevat nekin paikalleen asettamista. Tästä kaikesta voi päätellä, että koko nukkekotiprojekti on vielä melkoisesti kesken. Valmistumisella ei edes ole mitään kiirettä. Suunnitelmatkin muuttuvat vähän väliä... Ehkä se joskus on tapetoitu, maalattu, kalustettu ja asutettu. Tai sitten ei. Aina tulee jotakin muuta puuhaa väliin (töissä käyntiä ym. pientä).
Kissakin oli kiinnostunut Nelmin seurasta hetken aikaa, mutta jatkoi sitten omaa hurinaansa ja torkutteluaan.
  Kissa sai oman kopan entisestä tilkkukopasta. Ei oikeasti ole kovin innostunut koko virityksestä. Olkkarin sohva on edelleen paras paikka.

2 kommenttia:

Ascension kirjoitti...

No se si has hecho tu la muñeca, si la has hecho, te felicito tiene carita de buena persona.
besitos ascension

Maina kirjoitti...

Sorry, but it's a little bit difficult for me to understand spanish (as well in spelling english). I have made this "granny-doll" and it's the very first "old person" i've made.
The other elderly lady I've made can be seen on my profile. That one is a hand puppet.