perjantai 19. maaliskuuta 2010

Pakoilimme remonttia! Terveisin ruokahirmu eli nyt maittaa kisulle ruoka - todella!

Tänään on ollut tapahtumarikas päivä kissoilla. Asuminen makuuhuoneessa jatkuu edelleen jo totuttuun tapaan.  
Remonttimies tuli aamulla ja vuorossa oli mm. lattiakaivon vaihto. Koska jo ennakolta osasimme odottaa kovaa meteliä, kun betonilattiaa piikataan auki, kutsuimme itsemme melun ajaksi sukulaisvierailulle.Kuljetuskopat esiin, kissat koppiin ja mummulle suihkuvehkeet kassiin. Kissoille vielä eväät mukaan. Kissamummu varsinkin protestoi koppaan menoa vastaan.Yleesä järjestely tietää eläinlääkärikeikkaa. Kyllä Kissamummu häkeltyi aivan, kun mentiinkin ihan tuttujen ihmisten luo vierailulle.

Ruoka ei tosin siellä maittanut lainkaan, vaikka Kissamummu yleensä pitää huolen, että klo 15 pitää olla tarjolla jotakin syötävää, jos palvelijoitaan, ihmisiä, on lähettyvillä. Mutta Pikkukissa söi. Söi aamulla kotona, söi kylässä, söi kotiin tullessa, söi illansuusa, söi illalla..... Nyt taitaa ottaa takaisin sen kaiken ravinnon puutteen, mistä alkuviikolla kärsi. Ja, jos ei ruokaa ala siinä siunaamassa näkyä, kun nuoriherra haluaa, ääni on vaativa ja desibelejä ei säästellä (pitäisiköhän harkita kuulosuojaimia itselle?)
Mukava seurata, kun pentu on nyt kunnossa. Leikki maistuu, turkkia pestään vähän väliä ja se ruoka on tosi tärkeää (syö Kissamummunkin ruuat, ellei ehdi väliin).

Yksi huono tapakin on löytynyt. Pikkukissa puree! Sormia, varpaita, nenää, leukaa, tai ihan mistä vaan kiinni sattuu saamaan. Nuolee ensin vaikkapa kädenselkää ahkerasti ja salamannopeasti pamauttaa naskalihampaat kiinni! Öiseen aikaan varsinkin vähän kelju tapa. Meillä on siis aloitettu päivittäin tapakasvatuksen aakkoset. Tukiopetusta annetaan tarvittaessa yölläkin.

Kun palasimme kotiin, kylppäristä oli lattia kadonnut pieneltä alueelta, keltainen "rantahiekka" pilkisti paikasta, jonne ennen olivat valuneet suihkuvedet. Olinpa kuvitellut lattian olevan vähän paksumman!
Aamulla ennen lähtöä huomasin, että nukkekodin Nelmi taitaa saada vieraan lähiaikona. Ensio on tulossa! Sanoi, että "suoraan uunista, päivää!"
Ja Pikkukissa meinaa astua päälle.

1 kommentti:

E ja kumppanit kirjoitti...

Hyvä, että pienelle maittaa ruoka ja hiano kuva Mummokissasta!

Pikkumies taitaa harjoitella tämän suvun tapaa näykkiä rakastavasti ihmistä, kun on tosi kivaa. Pennuilla vaan ei oikein järki pelaa aina sen kanssa, mikä on liikaa ja mikä sopivasti. Hörpilläkin kesti ties kuinka kauan, ja kyllä se vieläkin välillä näykkii liian lujaa, vaikka tapakoulutusta on harjoitettu.

Ja tietysti Töpselillä taitaa hampaatkin vaihtua, että jos sitten vaikka niihin pahvilaatikoihin purkais puremisintonsa.. :)

Tsemppiä tapakoulutukseen!