sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Talven ilojaKymmenisen astetta pakkasta. Hiihtovaatteet päälle, pertsasuksiin pitoa vaarin varastoista ja ladulle. Eilen kävin jo ottamassa tuntumaa hiukan lipsuvin suksin. Tänään sujui jo paremmin. Sekä voitelu että hiihto. Oli aivan upea keli kuten kuvastakin voi ehkä päätellä. Latu oli mainiossa kunnossa. Se olivat huomanneet muutamat muutkin tänä aamuna. Ladulla liikkuvien ikähaitari taisi ulottua noin neljästä vuodesta ehkä kahdeksaan kymmeneen (toivottavasti se kasikymppiseksi olettavani ei pahoita mieltään, jos olikin vasta seitkyt viis).

Tällä kertaa kaikki hiihtouralla liikkuvat olivat varustautuneet asianmukaisin välinein (lue: sukset jalassa). Eilisellä lenkillä yksi setä ja koira tarpoivat jalkapatikassa pitkin latua. Muitakin näkyi kävelleen jäljistä päätellen. En millään jaksa ymmärtää, miksi ihmisten pitää tulla ladulle lenkkeilemään ja koiriaan "vessattaamaan". Täällä laitakaupungilla kun polkuja pitkin metsiä ja aurattuja reittejä niiden laidoilla kulkee ihan kävelijöitä varten. Enpä haluaisi kunnon alamäessä kohdata jalankulkijaa tai pitkän flexin päässä tarpovaa koiraa!

Eilisellä lenkillä tuli kunnon hiki. Johtui varmaan leudommasta kelistä. Tänään huomasin, että läskissä on ilmeisen huono verenkierto ja vähän kylmältä tuntui. No parempi välivaatekerta olisi tietysti korjannut asian.Lehtimetsää, havumetsää, ylä- ja alamäkeä, järvenrantaa ja peltoaukeaa... Kaikkea mahtui noin kympin lenkin varrelle. Aurinko pilkisteli repaleisten pilvien välistä. Harmi etten saanut siitä upeimmasta valosta kuvaa, sillä jälleen nokialainen ilmoitti kesken kaiken, että akku loppuu ihan justiinsa! Oikeaa kameraa ei mukana ollut, vain surkeansurullinen puhelin.
 

1 kommentti:

Draffin Bears kirjoitti...

The snow photos are really beautiful as we have here a hot summers day.
Many thanks for following my blog and I am looking forward to visiting you again.

Happy Monday
Hugs
Carolyn