perjantai 14. tammikuuta 2011

Talven taikaa tai aikaa ja hiihtäjän terveiset

Talvisia kuvia liikuntareiteiltä.Ei ole "amerikantädin" kukkahattu vaan saari järveä kiertävän hiihtoladun varrelta.


Muitakin ulkoilijoita on ollut liikkeellä.


 

Retkiluisteluradalta ... kuva tosin on jo vuodelta 2009! Viime vuonna ei järvelle lustelurataa tehty ollenkaan huonon jäätilanteen vuoksi. Tänä vuonna on vielä tarkistamatta tilanne...

Tämä sen sijaan oli varsinainen luistelurata. Väline vaan oli vääränlainen! Onneksi ei tarvinnut kiertää penkan kautta.

Hiihtämään pääsee taas kelin muututtua pakkasen puolelle (plussakelillä pyrkii luistamaan kyllä tosi hyvin, mutta molempiin suuntiin yhtäaikaa). 
Kotioven tuntumasta lähtevä hiihtolenkki on muuten mukavan vaihteleva, mutta kun kyseessä on ns. yhdyslatu, joka vie mm. valaistulle lenkille, sitä hiihdetään myötä- ja vastapäivään. Laitoinkin keskiviikkona kaupungin laduista vastaavalle henkilölle s-postia ja ehdottelin, josko vauhdikkaimpien mäkien alle saisi jonkinlaiset varoitusmerkit mahdollisesti kohti laskevista hiihtäjistä (ainakin tätä vauhtisokeaa mummua pelottaa kohdata vastaan pyrkivä lylynlykkääjä noissa mäissä). Metsässä voi olla vaikea hahmottaa, kuinka pitkä tai jyrkkä edessä oleva maastonmuodon vaihtelu on. Ja kas kummaa! Sain vastauksen heti seuraavana päivänä:
"...pyyntö varoitusmerkkien asettamisesta on aiheellinen ja huomenna (pe 14.1.-11) ne asetetaan paikoilleen."
Ja heti huomenna lauantaina menen laskemaan ne mäet ja katsomaan millaiset varoitukset sieltä löytyy! Nyt alkaa jo hämärtää eikä tuolla lenkillä ole valon valoa ellei ota itse mukaan.

1 kommentti:

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Ihanan talvinen tunnelma!!

Kyselit taannoin blogissani, mistä olin ostanut paperinukke-kuvioista tilkkutyöpuuvillaa... Ne löytyivät silloin Tullintorin Eurokankaasta, mutta tänään käydessäni Ideaparkin sisarliikkeessä, siellä oli vielä samaista kangasta kaupan.