sunnuntai 26. syyskuuta 2010

1 punainen paprika
2 tomaattia
2 valkosipulin kynttä
1,5 punaista isoa chilipalkoa
1 rkl hunajaa
1rkl omenaviinietikkaa
suolaa, mustapippuria, valkopippuria (vajaa ½tl kutakin)
1 dl (hillo)sokeria
Pilkotaan hyvin pieniksi kuutioiksi ja laitetaan kattilaan hillosokeria lukuunottamatta kiehumaan n. 15 minuutiksi. Lisätään hillosokeri ja keitetään vielä n. 10 min. (Voidaan myös pyöräyttää sauvasekoittimella ennen sokerin lisäämistä, jos halutaan sileää ja tasaista). Sitten purkkiin ja viileään säilytettäväksi. Meillä ei säily kyllä kovin kauan, koska tyhjää purkkia ei tarvitse viileässä säilyttää.

Tämä on nimeltään Paholaisen hilloa mutta maistuu kyllä muidenkin suussa hyvältä! Hillo on mainio lisäke laatikkoruokien kanssa tai vaikka voileivän päällä. Valkokaaliraasteeseenkin antaa mainion maun.
Ohjetta olen soveltanut käyttäen välillä mukana sipulia tai punasipulia, chilipalon olen korvannut jauheella ja viinietikkana olen käyttänyt myös vadelmaviinietikkaa. Viimeksi laitoin hillosokerin tilalle aivan tavallista taloussokeria. Tuli vähän löysempää kuin hillosokerilla, mutta maku oli aivan yhtä hyvä!

Nyt olisi paprikoita omasta takaa kuusi kappaletta, joista yksi aivan valtava. Ovat vaan sinnikkäästi edelleen tumman vihreitä. Samassa puskassahan kasvoi kesällä muutama nätisti punastunut yksilö, jotka tosin alkoivat pilaantua jo kasvuvaiheessa. Nyt toin puskan sisälle suojaan yön kylmiltä. Viime talven ko. kasvi vietti keittiön ikkunalla. nyt ei enää mahdu!!
Tomaatithan saa punastumaan vaikka paperipussissa, miten lienee paprikoiden laita? Myös vihreä chilipalko muuttui taannoin punaiseksi ennekuin kuivui "korpuksi". Nyt olisi hyvät neuvot paikallaan.

2 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Hui mikä nimi hillolla.Mutta varmaan on sit hyvää siitä huolimatta.

En ole koskaan paprikaa kasvattanut.Mutta eikös niitä voi käyttää vihreenäkin.Kaupassa on ainaskin myynnissä.

Mukavaa alkava viikkoa.

Maina kirjoitti...

Nimi on hurja mutta maku on aika mieto. Söin muutama vuosi sitten eräässä "ruokalassa" ko. hilloa ja etsin sitten käsiini ohjeen. Niitä löytyikin kuuklettamalla useita, joista sitten muokkailin omaan suuhun sopivimman ;)
Vihreestä paprikasta voisi tehdä vihreetä hilloa. Pitääpä kokeilla!