sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Syksyn puuhia vaihtelevassa säätilassa

Aamulla kaikki oli jäässä ja ilma enteili talven tuloa. Vaan niinhän siinä kävi, että harrastelijameteorologin ennustukset meni niin sanotusti peffalleen. Pakkasaamun jälkeen tuli vesisade. Nyt tulee vettä taivaan täydeltä. Aamun raikkaudessa keräsin terassin kalusteet pinoon ja peittelin kevyesti. Irrotin päivänvarjon kankaan pesuun leikkelin syysasterin (lue: riesa) viimeiset varret kompostiin. Kissatkin kävivät pihalla, vikkelästi. Eivät jääneet auttamaan loppusiivouksessa. Taisi varpaita paleltaa.
Ripustelin pihalle valoja, terassin yläpalkkiin "ikuisen" valokapan ja pihakuuseen, tuijaan ja sinikatajaan sellaisen tavallisen valonauhan. Yhdet valot olen laittanut niin hyvään talteen viime keväänä, ettei mitään tietoa! Löytyvät varmaan ensi keväänä. Etupihan valonlähde siis puuttuu.
Nyt on niin surkean näköistä. Harmaata sadetta. Muutaman tunnin päästä pitäisi alkaa hämärtää ja valojen syttyä, jos ajastimet on asennettu oikein. Katsellaan.

Tässä sadekuva. Tylsää.

Lintulataukin on jo ollut ahkerassa käytössä. Enimmäkseen varpusia sekä tali- ja sinitiaisia on käynyt nauttimassa tarjolla olevista auringonkukan siemenistä. Äsken siellä vieraili orava. En ehtinyt kameran kanssa. Oli pikavierailu. Nappasin onnettomalla puhelimella kuvan, kun kurre juoksi lintulaudan ja pensasaidan väliä. Taitaa täyttää talvivarastoaan. Ihan turhaan, sillä lintulaudan on tarkoitus olla koko talven paikallaan alppikärhön suojassa. Siis ravintola on auki tästä eteenpäinkin.Ne linnut jäivät kuvaamatta.
Kissat pitävät metkaa kirskuvaa ääntä vahtiessaan lintulaudan vieraita. Ompahan heillekin oma "pikkukakkosensa".  Nyt tosin molemmat nukkuvat.Niistä mummulassa kasvatetuista paprikoista yksi on nyt syöty, toinen (se kaikkein suurin) odottaa vuoroaan. Maistui ihan paprikalta. Loput kasvavat (ehkä) vielä olohuoneen nurkassa lehtiään karistavassa puskassa.

1 kommentti:

minnamarika kirjoitti...

Sää näyttää hyvin samanlaiselta myös täällä Hämeessä.

Ja kisut ne meilläkin vahtivat ikkunalta lintulautaa sekä sen vierailevia tinttejä. Kissojen päät heiluvat kuin tennisottelussa ikään ;)) puolelta toiselle :DD

Mukavaa viikonjatkoa sinne!