lauantai 11. syyskuuta 2010

Lauantai 11.syyskuuta, kaikenlaista puuhastelua

Noin viisitoista vuotta sitten edesmenneen mummun muistoksi tein "muistojen ikkunan" aivan kuten papan muistoksi aiemmin.

Mummun ikkunassa on hänen virkkaamansa pitsiä sekä mummulan teesihti. Sakset eivät taida olla mummulasta. Iältään kuitenkin voisivat ollakin. Sievät pienet amerikkalaiset käsityösakset, jotka muistaakseni tulivat "vanhojen neitien" parikymmentä vuotta sitten lahjoittaman 20-luvun Singerin mukana. Singer oli ollut näiden neitien mummuni ikäluokkaa edustavan ompelijaäidin työvälineenä. Leikisti siis oma mummukin on voinut juuri tuollaisilla saksilla leikellä virkkuulankojaan poikki. Taidan vielä asetella paremmin tuota pitsiä, kun kellahti noin!
Tietysti laitoin mukaan vielä yhteiskuvan minusta ja mummusta. Mummu on kuvassa vähän nuorempi kuin minä nyt! Minusta kylläkin mummu oli aina TOSI vanha. Hmmm. Tuo laatikko ei ole aivan toivotunlainen, mutta parempaakaan en tältä paikkakunnalta löytänyt.


 Tässä se "pappa" - laatikko vielä uudelleen.
Mukana papan omat ruokailuvälineet ja yhteiskuva meistä 


Vielä olisi yksi mummu jäljellä ja muistoikkunaa vailla. Pitänee miettiä mitä se sisältäisi ja mitä "autenttista" materiaalia löytyy. Toisesta papasta ei muistikuvia olekaan, sillä emme ole eläneet yhtäaikaa päivääkään tällä maapallolla. 

Tänään harmaan usvan päivänä kävin täyttämässä kirpparilla kimppapöytää. Jännittävä nähdä, miten tyhjenee vai tyhjeneekö lainkaan? Anskattoo... Hämeenlinnan Verkatehtaalla korttitapahtumassa käyttiin myös totuttuun tapaan siskon kanssa. Mukaan tarttui tietysti ihania kortteja sekä tosi mainio kalenteri. Kalenteri vuodelle 2011 oli niin tuore, että myyjä sanoi ostamiemme kappaleiden olevan ihka ensimmäiset! Numerot 1 ja 2!!

Harmaa päivä väsytti myös karvakavereita. Taas.


Poika nukkuu nojatuolissa, nyt kun pölynimuri on piilotettu. Rauha maassa.
Mummukissa torkuttelee ompelupöydällä, tutulla paikallaan.

Nyt pitää välillä keskittyä tv2:n tarjontaan ja nauttia musiikista!

4 kommenttia:

Mare kirjoitti...

Muistojen ikkuna on kaunis tapa luoda kuva ja tunnelma siitä mistä on saanut nauttia heidän kanssaan. Minulla on ollut tapana jättää myös edesmenneistä vanhemmistani ja isovanhemmista jotakin käyttöesinettä talteen. Tämmöisen rakentaminen säilyttäisi ne muistot myös jälkipolville. Lämmin kiitos tuokiosta ja ajatuksesta.

E ja kumppanit kirjoitti...

Kirppispöydän pitäminen on aina jännittävää puuhaa! Parasta on käydä välillä katsomassa, onko mitään myyty, vaikka tuskin edes muistaa, mitä on alunperin pöydällä ollut..:)
Onnea siis kirppishankkeelle!

JaanaElina kirjoitti...

Kivoja muistotauluja.Olen ajatellut itsekin laittaa kummilusikat taulluu,kunhan löydän sopivat kehykset.

Toivottavasti kirppispöydällä käy kauppa.

Mukavaa loppuviikkoa

minnamarika kirjoitti...

Hei!

Kiitokset kommentistasi blogissani :)) Oletpa tehnyt kauniit nostalgiset boksit mummusta ja papasta! Hieno idea :)

Kisut myös näyttävät niin söpöiltä kuvissasi :)

Mukavaa alkavaa viikonloppua!