keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Kevät etenee, miten kylpyhuonerempan käy?

Pihalla alkaa lumi sulaa, myös siitä metrisestä hangesta, joka syntyi, kun katto tyhjeni. Sinikataja taitaa selvitä, tuijakaan ei ole poikki, mutta kuusesta on oksia irti.
Tänään paistoi aurinko iltapäivällä. Aurinkokello kyllä näytti kaikkea muuta kuin tätä kesäaikaa. Varjostuskankaan puutteessa peittelin havuja tilapäisesti hallaharsolla. Kaivelin lunta juurelta, joten toivottavasti alkaa maa sulaa ja juuristo saada vettä ajallaan. Paksuimman kasan alla on (muistaakseni) perennoja, jotka eivät lunta ja jäätä pelkää. Täytyypä ryhtyä lapioimaan kasaa pienemmäksi. Huomenna. Ehkä ne jo juhannuksena ovat vihreinä.

Tämä kuva ei ole meidän kylppäristä. Sieltä haettiin tänään kuivauspuhaltimet pois ja porattiin jotkut mittatikut lattiaan vielä lisämittauksia varten. Toivottavasti sitten perjantaina oikeesti alkaa jälleen tapahtua jotakin.

Tällainen kylppäri on Nelmillä.Nelmin silityspöytä on ostettu valmiina, kaikki muut tarvikkeet väkerrelty itse. Kylppäri onkin ainoa, joka on nukkekodissa jokseenkin valmis.

Tänään oli aika jännittävä päivä. Siitä tarkennusta loppukuusta, ehkä. 


Ja vielä yksi nalle-esittely:

Tässä on Köpi.

Hän syntyi kesällä 2009 ja sai nimekseen muutaman mutkan kautta Köpi. Hän on noin puolimetrinen pullukka nallukka.Hänellä on pitkä, pörröinen karva ja täytteenä keinokuituvanua. Köpi muutti kesällä erääseen päiväkotiin. Päiväkoti oli muuttamassa toiseen rakennukseen ja Köpi piiloutui vikkelänä nallena muuttokuormaan. Olipa hän aiheuttanut melkoisen yllätyksen, kun piilopaikka olki paljastunut. Köpi tykkää laulamisesta, saduista ja ennen kaikkea lapsista. Hän toivoi myös pääsevänsä lasten mukana retkille, lyhyiden jalkojensa vuoksi ehdotti matkustamista vaikkapa jonkun aikuisen selkärepussa. Köpi kertoi nukkuvansa päivällä ja yöllä, mutta ei halua kenekään unikaveriksi, sillä hän tunnusti kuorsaavansa melko ännekkäästi ja ehkä siten häiritsevänsä lasten unia. Joulun aikaan sain Köpiltä kirjeen, jossa hän kertoi viihtyvänsä hyvin päiväkodissa. Lupasi kirjoitella vielä myöhemmin uudelleen kuulumisiaan.

Ei kommentteja: