sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Sunnuntaiaamuna keittiössä

Rauhallinen aamuhetki postia lukiessa? Ensin luin sanomalehden, jossa joka sivulla oli kolmiulotteinen kuva(?) valkoisesta kissasta. Onneksi sen sai nostettua välillä lattialle, saattoi nähdä tekstin vähän tarkemmin.
Sitten ajattelin lukea sähköpostini ja tallentaa muutamia kuvia koneelle. Taas se sama kolmiulotteinen kissa ilmestyi! Tällä kertaa  ilmeisesti varsinaisena pop-up-ikkunana.


Onneksi se oli kätevä nostaa lattialle. Mutta siellähän se ei viihtynyt. Hyppäsi välittömästi syliin. Ajatteli siinä varmaankin syödä aamiaiseksi muutamia nappeja villatakistani.

Jälleen lattialle. Ahaa! Siis pesun tarvetta? Muistaisin kyllä jostakin kuulleeni, että kissoja ei voi kuivattaa mikroaaltouunissa, mutta miten olisi konepesun laita?Vähän Pikkukissa tosin myöhästyi, astiat on jo pesty! Se olikin varmaan etsimässä puhdasta kuppia. Pikkukissan mielestä kaiketi ruoka-aika voisi olla aina silloin, kun ei nukuta.
No välillä voi tietysti viihdyttää sen asunnossa eläviä ihmisiä juoksemalla leluhiiren tai pallon perässä tai pomppimalla ja nappaamalla huiskasta kiinni. On pieneksi kissaksi mahtavat ruokahalut! Ja vauhti! Siinä ei kupillinen ruokaa kauan ehdi vanheta.
Kissamummu, joka on aina syönyt pieniä annoksia kerrallan sievästi suuhun napsien, on aivan ymmällään moisen suursyömärin edessä. Saa valvoa, ettei pikkuinen käy syömässä vielä mummelin ruuuatkin omiensa jatkeeksi. On kuitenkin yhdenlainen ruoka, jonka päälle pentu ei ymmärrä. Kuivaruoka on sen mielestä aivan käsittämätön juttu. Se on saanut olla Kissamummun  kupissa aivan rauhassa. Ei ole edes maistanut pennuille tarkoitettujakaan raksuja. Näitä meillä on pussillinen, kiitos E ja kumppanit!

Kevät näkyy ulkona ja sisällä. Laitoin viime kesänä ulkoruukkuun muutamia paprikansiemeniä (ruuaksi ostetusta ja syödystä paprikasta). Siitä kasvoi kiva viherkasvi, jonka otin talveksi keittiön ikkunalle. Suurin osa lehdistä putosi talven aikana, eikä se ollut mikään huoneen kaunistus. Valon lisääntyessä alkoi kasvaa uusia lehtiä ja nyt siinä on myös nuppuja!! Siis jatkamme paprikankasvatusta. 

Ikkunapuutarhassa kasvaa tallä hetkellä myös valkosipuli, punasipuli sekä ihan "perus"sipuli, jonka versojen kasvatus vaatikin useamman yrityksen. Kesti kauan löytää sipuli, joka suostuisi kasvattamaan myös varsia, ei pelkkiä juuria. Myös rucola ja timjami ovat jo hyvällä taimella.

Ei kommentteja: