sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Ystäville ja tuttaville matkanneet mummulassa syntyneet nallet esittäytyvät

Nalle nappisilmät, jotka matkustivat maailmalle ovat aikaisemmin esiteltyjen lisäksi: Niku, Jaakko, Nekku, kaksoset Selma ja Eliel, Töpö ja Ilona. Jokainen sai mukaansa syntymätodistuksen, jossa syntymäajan lisäksi oli kuvailtu kunkin nallen luonnetta ja erityispiirteitä. Mummulasta ei lähde yksikään nalle ilman asianmukaista syntymätodistusta, tietenkään!

Kukaan jäljempänä esitellyistä nalleista ei ole päätynyt varsinaisesti lasten leikkeihin, vaan ovat muuttaneet Nekkua lukuunottamatta aikuisperheisiin. Nallet on toki tehty kestämään myös leikkejä ja niillä on lupa tulla mummulaan nallesairaalaan, jos korjaamisen tarvetta ilmenee. Joidenkin kohdalla kokeilu kiinnittää ruuveilla nivelet aiheuttanee kiristyksen tarvetta tai uutta "tekoniveltä" myöhemmin. Ruuvit löystyy! Herkko on jo kerran "kiristetty" kauneusleikkauksessa.


Selma ja Eliel Karhula
Selma ja Eliel ovat huopamaisesta villakankaasta valmistetut ja vanulla täytetyt nallekaksoset, jotka syntyivät "lisäbonuksena" erään nojatuoliverhoilun yhteydessä. Nallet ovat 42 cm pitkiä kumpikin ja matkustivat uuteen kotiin syksyllä 2008.


 Nekku Nallen - Nallela

Nekku on syksyn 2008 nalleja myöskin. Nekku on ruskeasävyinen 40 cm pituinen, hiukan pyöreä nalle. Nekulla on mummulassa syntyneistä nalleista ainoana vaalea kuononpää.


 Töpö Mesikämmen

Tässä on Töpö. Töpö on pikkuinen lyhytjalkainen nallukka, joka muutti äitini kaveriksi ja kuuluukin viihtyvän sohvannurkassa tai nojatuolissa oikein mainiosti. Töpölle on pituutta kertynyt vain 30 cm.Ilona Mesikämmen

Ilona on Töpön kanssa aivan saman värinen mutta eri mallinen ja luonteinen nalle. Ilona on vuoden 2009 nalleja. Hän syntyi tammikuun lopussa. Ilonalla on pituutta 40 cm ja muodoltaan hän muistuttaa 30-luvun nallekarhuja.


Niku NallekarhuTässä on Niku Nallekarhu. Niku muutti huhtikuun 2009 lopussa uuteen kotiin. Niku on samaa sukua kuin aiemmin esitellyt Takku, Tuulikki, Nyyrikki ja Talvikki. Heidän kaikkien malli periytyy 1900-luvun alun nalleilta. Niku oli ensimmäinen nalle mummulassa, jolle laitettiin puulastua täytteeksi. Niku on 32 cm pitkä ja karva on samaa tumman vihreää kuin aiemmin esitellyllä Tepolla.Jaakko Renkonkarhu


Tässä on Jaakko. Syksyllä 2009 syntynyt ja uuden kodin saanut pikkuinen nallepoika. Jaakolle on pituutta kertynyt 40 cm. Jaakon turkki on samaa sammaleenvihreää kuin  aiemmin esittäytyneen Alvarinkin. Jaakolla on ainoana mummulan nalleista kuono valmistettu siten, että se on tehty erillisistä kappaleista ja kiinnittetty muuhun naamaosaan. Siten kuonon juuressa kulkee sauma ja karvan suunta vähän poikkeaa muiden nallejen naamakarvoista.


Nyt lienee esitelty noin kaksikymmentä mummulassa syntynyttä nallekaverusta.Lisää nalleja syntyy, joskaan juuri nyt ei "synnytyssairaalassa" ole ruuhkaa. Mutta kuten jo aikaisemmin on huomattu, tilaus tai muu tarve uuden nallen synnylle voi tulla aivan yllättäen!

1 kommentti:

Ascension kirjoitti...

Me encantan tus ositos, sobre todo por su originalidad y sus colores!!!
Son una maravilla!!!
besitos ascension