maanantai 26. huhtikuuta 2010

Luonnossa liikkeellä ja vähän nukkeasiaakin

Lauantaiselta kirpparikierrokselta jäi mainitsematta yksi "löytö". Hassu vauvanlakki vanhalle Riina-nukelle. Riinalle ompelin myös uuden nutun ja samalla vaihdettiin joskus kauan sitten hankitut housut jalkaan. Mummun oman ihmispojan kaksikymmentäseitsemän vuotta vanhat vaatteet pääsivät pyykkikoriin odottelemaan joskus tulevaisuudessa kytkettävän pesukoneen toimia. Remppa vaan jatkuuuuuuuu.....
Tässä Riina-vauva uusissa tamineissaan tyytyväisen näköisenä.Kolmas kirpparilöytönukke lauantaina esiteltyjen lisäksi on tässä.Nukke oli tosi likainen ja hiukset takussa ja myös likaiset. Nyt hän on pestynä ja siistittynä vieressään hiusten"hoitovälineet" eli vanhat permisrullat ja kissan kampa. Hiukset lähtivät puhtaiksi ja eilisen muutaman tunnin selvittelyn jälkeen koerullasin ne pienille rullille. Tänään oli päässä kiharat! Tulipahan tämäkin kokeiltua. Taidan kuitenkin "oikaista" hiukset alkuperäisen mallin mukaan. Miten? Kokeillaan! 
Nukkeneidin mekolle kävi vähän huonommin. Siinä olevasta pääntien muotokaitaleesta levisi ikävästi punainen väri mekon vaaleaan  miehustaan. Nyt sitten mietintään, mitä tehdä. Lieneekö aivan alkuperäinen vaate? Harmillinen juttu, mutta pitänee keksiä jotakin, ettei neiti nukke joudu kauan värjöttelemään pikkuhoususillaan. Mittanauha esiin  ja kaavoittamaan tällekin nukelle uudet vaatteet, kuten niille toisillekin kirpparilöydöille.Kun katsoo oikein tarkkaan, voi kuvan keskellä nähdä valkovuokon nuppuja!!! Niitä löytyi jo metsästä tänään! Jippii!


Järvi on sula ja aurinko paistaa. Myös rantaveteen, missä aallot ovat kuljettaneet syksyn lehdet kohti rantapenkkaa. Kesä on tulossa jossain lähellä!

Ihan äskettäi järvi näytti tältä. Hmmm! Ei enää talvikuvia tämän jälkeen! Kevät on jo pitkällä. Västäräkit keikuttelevat pyrstöjään pihalla ja laulujoutsenet sänkipellolla. Siellä liverelivät myös kiurut tänään. Ja lukematon määrä lokkeja. Niitäkin näkyi useampaa lajia.

Ei kommentteja: