maanantai 5. huhtikuuta 2010

Kevät tulee kohisten


Ihanaa kun ulkona näkyy jo jotakin vihreää, vaikka vain lenkkipolun varrella hautausmaan aidassa.Tänään ei onneksi enää satanut, joten saattoi kiertää jonkinmoisen lenkin kastumatta. Yllättävän nopeasti lumet sitten lähtivät. Pihalla odotellaan katolta tulevien lumien sulamista ja sitä, mitä sieltä paljastuu. Lunta tuli katolta niin paljon, että ainakin yksi kuusen ja yksi timanttituijan taimi lienevät kokeneen kovan kohtalon. Samoin kituliaasti kasvanut sinikataja on siinä ja siinä, ettei ole pahasti oksat revenneet irti. Tutkitaan tarkemmin, kun alkaa saappaanvarret riittää.


Pääsiäisen sadepäivinä (ylen?)syönnin lomassa tuli askarreltua Nelmille uudet nojatuolit yhä keskeneräiseen olohuoneeseen. Niitä piti sitten kutsua Ensiokin kokeilemaan. Sohva, jolle Ensio istahti, on tosin jo vanha. Viimekesäinen. Onneksi löytyi vielä samaa kangasta, joten kalusto näyttää melko yhtenäiseltä.

Kissatkin ottavat vapaapäivät rennosti. Heti, kun hain nojatuoleihin puhtaat irtopäälliset, ne piti mennä testaamaan. Pikkuisella on ollut aivan hirrrvittävä ruokahalu. On kyllä kovasti kasvanutkin. Vieläköhän kasvattajat tunnistaisivat? Tai Helmiäiti?
Meidän Kissamummu sietää pikkuista sopivan pieninä annoksina. Viereen saa tulla ja vähän autellaan pesemisessäkin (ei silti, ettei se Pikkukissalta sujuisi mallikkaasti itsekin). Jos pikkuinen innostuu kovasti riehumaan tai hyppimään Kissamummua kohti, kuuluu tiukka murahdus ja saattaapa läimäyttää käpälälläkin. Hyvin joustava ja kärsivällinen mummeli on kuitenkin pikkuista kohtaan, joka on ...hmm... aika villi!

Kissamummusta harjatusta alusvillasta pyöritellyt pallot ovan pennun mielestä ihan parhaita leluja heti kolisevan ja kovaa pyörivän deodoranttipullopallon jälkeen.  Karvapallot saa mukavasti kannettua suussa ja tuotua heiteltäväksi pitkin tyhjän eteisen lattiaa ja taas uudestaan. Noutaja?

Remppakin jatkunee toivottavasti alkuviikosta. Näin vähän torstaina lupailtiin. Kuivauspuhaltimet ovat paahtaneet jo pari viikkoa ja kylppärissä voisi melkein saunoa. Aika lämmintä!

Ei kommentteja: